lervik-sporsmal-og-svar

Spørsmål og svar

Vi håper svarene på disse vanlige spørsmålene vil hjelpe deg å velge en klokke som passer best for deg og din livsstil.

Hva kan ødelegge klokken min?

For å sikre at klokken din tikker i mange, mange år, unngå følgende:

  • Fukt og saltvann (med unntak av produsenters ev. anbefalinger for vannbestandige klokker)
  • Slag eller kast mot harde overflater
  • Kjemikalier, løsningsmidler og sterke vaskemidler
  • Parfyme og pulver
  • Ekstreme temperaturer (over 60°C eller under 0 °C / over 140 °F eller under 60 °F)


Hva er et mekanisk ur?

Bevegelsen i et mekanisk ur har en hovedfjær som må trekkes opp. Når hovedfjæren trekkes opp, gir den kraft til en serie tannhjul som driver et balansehjul som svinger frem og tilbake med konstant hastighet, noe som forårsaker den tikkende lyden fra et mekanisk ur. 

Hva er et automatisk ur?

Mekaniske ur som er automatiske eller selvopptrekkende, stoler på den naturlige bevegelsen til personen som har den på seg for å holde uret i gang. Klokkemekanismen har en oscillernede vekt som trekkes opp når personen som bærer klokken beveger håndleddet. Bevegelsen av den oscillerende vekten holder hovedfjæren i gang. Hvis du ikke har hatt klokken på deg på en stund, kan du trekke opp klokken rundt et dusin ganger for å igjen starte klokken.

Hva er et kvartsur?

Denne klokkemekanismen bruker en kvartskrystall til å regulere en elektronisk oscillator som gir en høy grad av nøyaktighet i å holde riktig tid. Kvartsur kan ha enten en digital og/eller en analog tallskive. 

Hva bør jeg vite om å trekke opp mekanisk armbåndsur?

For best ytelse, trekk opp ditt mekaniske ur én gang daglig, på samme tid hver eneste dag. Pass på at du trekker klokken helt opp, men ikke skru kronen mer om den gir motstand. Selvopptrekkende klokker bør bæres hver dag for å sikre kontinuerlig nøyaktighet. Hvis klokken ikke er brukt i en periode, trekk opp kronen et dusin ganger før du bærer uret igjen.

Hva bør jeg vite om å stille datoen på klokken min?

Når du skal stille datoen på klokken din, må du først kontrollere klokkeprodusentens anbefalte prosedyrer. På noen klokker skal man for eksempel ikke stille datoen mellom bestemte klokkeslett (som mellom kl. 9 og kl. 3). Dette er fordi klokkens mekanismer selv posisjonerer seg for å automatisk endre datoen i denne perioden, og klokkedeler kan dermed bli skadet om man utfører disse handlingene selv i disse tidsperiodene.

Faktura eller delbetaling?

Har du lenge drømt om å unne deg noe ekstra, kanskje har du sett deg ut drømmeklokken din hos oss? Da skal du vite vi kan tilby deg en kostnadsfri faktura som har forfall 30-60 dager etter kjøpet, eller opptil 12 måneders rentefri delbetaling. Med vårt ProCard gjennom Resursbank tilbyr vi gunstig finansiering.

Du søker om ønsket kreditt inntil 50 000 kroner på www.lervikur.no/procard Måneden etter kjøpet velger du hjemme i fred og ro hvordan du vil betale. Du kan velge faktura 30–60 dager uten gebyr! Eller så kan du velge å dele opp betalingen uten nominell rente i opptil 12 måneder.

Dersom du ønsker et lavere månedsbeløp kan du velge å dele opp betalingen i opptil 48 måneder med rente.