lervik-ur-home-service-2

VERKSTED OG SERVICE

Hos Lervik Ur er det høyt nivå både på den faglige kunnskapen og ekspertisen hos våre ansatte og på vårt verktøy. Dette gjør det mulig for oss å bruke tiden på å yte deg og klokken din den gode servicen dere fortjener.

urideler-3-313x999

Høyt kunnskapsnivå gir en profesjonell service

Tilsammen er vi 7 personer hos Lervik Ur med urmakerutdanning. Av disse er 4 heltidsengasjert på verkstedet, mens 2 hovedsakelig driver med salg i butikken.I tillegg har vi også valgt å gi en lærling mulighet hos oss. Vi reparerer både  mekaniske- og elektroniske armbåndsur. 

Les mer om vår løsning, Klokkeservice i boks, om hvordan vi hjelper deg med service på ditt ur.

Slik utfører vi overhaling av et Rolex-ur

service_04

Våre ansatte har gjennomgått kurs ved Rolex’ treningssenter i Geneve, og våre reparasjoner av Rolex-ur foregår derfor etter de grundige kvalitetskrav som til enhver tid settes av den sveitsiske urprodusenten.

Som ett av få urmakerverksteder i Norge ,er Lervik Ur også autorisert til å ta reparasjoner  av Co-Axial-urverk fra Omega, samt at vi er Offisielt Servicesenter for Norge ,på Zenith.Vi har de siste årene hentet medarbeidere med spesialkompetanse fra andre land. På verkstedet har vi urmakere fra Norge, Sverige, Syria, Frankrike og India. Vi har spesialkompetanse på merker som Rolex, Omega og Zenith, og de mest moderne instrumentene og verktøy.

Første trinn i overhalingen av et Rolex-ur er å skille urkassen fra lenken. Urmakeren tar et visuelt overblikk over lenken, og noterer samtidig ned modell og serienr på kassen. Dette rapporteres videre til fabrikken i Geneve en gang i måneden. Så tas urverket ut av kassen, og visere og tallskive monteres av urverket. Deretter går turen til rense rommet. Lenke og kasse legges her i et ultralydkar, hvor skitt og smuss «bankes» løs av lydbølger. Urverket renses første gang i en rensemaskin som kjører 4 programmer med forskjellige rensevæsker. Denne første rensen blir utført mens urverket er montert, og er ment for at urmakeren skal kunne skaffe seg et bedre visuelt inntrykk av urverkets tilstand.

Så begynner selve demonteringen av urverket.

IMG_0313

ET TIDKREVENDE ARBEID, DA ALLE BLANKE FLATER MÅ ISOLERES.

Urmakeren noterer seg deler som er slitte, og erstatter disse, mens han demonterer. Urverket blir demontert i sine enkelte deler. Så blir alle delene lagt i en kurv og tar en ny tur i rensemaskinen. Mens urverket blir renset, begynner arbeidet med kasse og lenke. Urmakeren sliper vekk «hakk» i kassen, polerer og lager ny «finish» der det skal være matte flater. Et tidkrevende arbeid, da alle blanke flater må isoleres.

Når urverket er ferdig i rensemaskinen, begynner selve monteringen. Mens urmakeren monterer, smøres de enkelte delene med flere ulike oljer, som alle har sin egen funksjon, og må ligge på det rette sted. Riktig smøring er en egen vitenskap som det har tatt generasjoner å utvikle, og noen milliliter av disse oljene koster en liten formue.

Når så urverket er ferdig montert, gjennomgår urverket flere forskjellige målinger. Gangnøyaktighet blir målt i 5 forskjellige posisjoner, og regulert til urmakeren er fornøyd med resultatet. Til slutt blir urverket satt inn i kassen igjen. Kassen har i mellomtiden fått skiftet alle deler som har med vanntetthet å gjøre. Når alt er på plass, blir kassen trykktestet og uret blir montert på en maskin som simulerer armbevegelser. Der går uret i minst 24 timer for å kontrollere at det mestrer alle døgnets faser, slik som datoskifte og lignende.

Etter en slik overhaling fremstår uret igjen som nytt, og klar til gjøre jobben, sekund for sekund, år etter år.

Les mer om vår løsning; Klokkeservice i boks

Klokkeservice i boks

Ønsker du å sende klokken din til oss for reparasjon, vedlikehold eller restaurering, har Lervik Ur en enkel, trygg og effektiv løsning for deg.