lervik-om-oss1

OM LERVIK UR

Familien Lervik har med sine urinstinkter tatt tiden ekstremt på alvor i over 60 år. Lokalene til Lervik Ur midt i Haugesund sentrum blir i dag karakterisert som én av Norges aller flotteste urmakerbutikker.

Litt historie

historie-lervik-ur1-300x500-1

Aslaug og Rolf W. Lervik er grunnleggerne bak Lervik Ur. De åpnet dørene til bedriften for første gang 1. juli 1961. Etter bare åtte måneders drift i Nygaten innså imidlertid ekteparet at lokalene her allerede var blitt for små, og flyttet butikken til Strandgata 99, også kjent som Trygdekasse-gården. 

Her holdt Lervik Ur hus helt frem til 1983, da nye lokaler stod klare i Haraldsgata 93. Dette er også adressen hvor urmakerbedriften holder til i dag.

Lervik Ur startet altså som en mann og kone-bedrift, noe som også med tiden er blitt en tradisjon. Tidlig på 70-tallet ble nemlig Aslaug og Rolfs sønn, urmakermester Knut J. Lervik, innlemmet i bedriften, og ikke lenge etterpå var også hans kone, Brit J. Lervik, på bedriftens lønningsliste. 

Brit og Knut er også dagens eiere, og med seg på laget har de eldstesønnen, daglig leder Rolf  Terje Lervik, og hans kone, Romy S. Lervik, som blant annet har bakgrunn som dekoratør i Tysklands største urmakerkjede. 

Tre generasjoner og like mange ektepar har altså hatt og har sitt daglige arbeid i bedriften. Med andre ord, i familien Lervik består menyen av tid og ur til alle døgnets tider.  

Historiske øyeblikk for Lervik Ur

1961Rolf W. Lervik åpner forretning i Nygata i Haugesund
1986Lervik Ur blir godkjent som autorisert Rolex- forhandler
1994Vi blir verdens første urmaker med egne nettsider
1996Kåres vi til «Årets urmaker» av Norges Urmakerforbund
2007Totalrenoveringen av butikklokalene i Haraldsgata ferdigstilles
2009Kåres vi til «Årets Protid forhandler» og «Årets Motebedrift»  i Haugesund 
2009Vinner sikkerhetsprisen for sikreste bygg, en kåring av Trioving
2009Kåres til «Årets Motebedrift» i Haugesund
2011Vi feirer vårt 50-års jubileum
2017Vi lanserer nettbutikk
2021Lervik Ur 60 år

I takt med tiden

Vårt mål er å være annerledes, spennende og internasjonale. 


Våre moderniserte og innbydende butikklokaler finner du helt sør i Haraldsgata – gågata i Haugesund sentrum. Dette er absolutt en butikk verdt et besøk. Sammen med de mange andre virksomhetene i Haraldsgata, danner vi også en god miks av nisjer, tilbud og merkevarer som gjør byens sentrum forlokkende. Eller som en amerikansk kunde uttrykket nylig: «Wow, this is just like 5the avenue!»

Har du ikke anledning til å besøke oss, må du gjerne ringe eller send oss en mail med dine forespørsler og henvendelser. Vår kjedetilhørighet til Protid sikrer deg som kunde hjelp og service også i rundt 30 andre urbutikker i hele Norge. 

Hvis det frister med en spennende og interessant uropplevelse, tar du turen innom oss i Lervik Ur.

rkf21

Ansattstaben til Lervik Ur inneholder både høy faglig kompetanse og flere nasjonaliteter. Vi er urmennesker – vi lever og ånder for faget slik at vi kan gi deg som kunde gode opplevelser og for å videreformidle vår kunnskap på en nyttig og interessant måte.

Totalt er vi 15 personer som arbeider i bedriften. Av disse 15 er 6 utdannet som urmakere. i tillegg har vi en lærling.  Hos oss jobber det ansatte fra Tyskland, Frankrike og India. Vi mestrer mange språk.