img_0212

Klatrer opp klokkekarrieren

9. mai 2020

Selv om Ola bokstavelig talt sitter på jobb og stirrer på klokken for å få tiden til å gå, så gjør han det ikke for å bli ferdig med arbeidsdagen.

– Ola er genuint opptatt av faget, og er utrolig lærevillig og nysgjerrig på alt som kan gi ham mer kunnskap om urverk og mekanikk, sier daglig leder hos Lervik Ur, Rolf Terje Lervik.

I 2018 kom en 18-åring til Haugesund for å gjennomføre læretiden sin hos Lervik Ur. Tiden har gått fort i Haugesund, og til våren avlegger Ola Søndrål avsluttende svenneprøve ved Fagskolen Tinius Olsen i Kongsberg.

Fasinasjonen for urverk fikk Ola på ungdomsskolen. Han er usikker på akkurat hva det var som fikk ham interessert i klokker, men det kan ha en sammenheng med nysgjerrigheten på hvordan mekaniske ting fungerer.

– Jeg har alltid hatt en interesse for å plukke ting fra hverandre, se hvordan de fungerer og sette dem sammen igjen, sier Ola.

img_0084

Til høsten blir han fast ansatt på verkstedet i Haraldsgata, og sendes til Sveits for å sertifiseres hos Rolex.

– Vi har blitt kjent med Ola gjennom læretiden, og har sett hvilke gode egenskaper han har. Det er grunnen til at vi ønsker å ha han med videre, som en ressurs i vår satsing, sier Rolf Terje, som avsluttet rekordåret 2019 med forretningens beste omsetning siden oppstart i 1961.

Målbevissthet, fokus og disiplin har Ola tatt med seg fra klatreveggen og inn på urverkstedet. Skader har hindret Ola fra å satse aktivt konkurranseklatring den siste tiden, men på fritiden buldrer den tidligere NM-klatreren så mye som mulig.

Drømmer om produksjon i Sveits

Hvis alt går som planlagt er Ola urmaker veldig snart. En stund lurte han på om han skulle verve seg til tjeneste i Forsvaret, men en karriere innen urverk fristet mer:

img_0090

– Drømmen er å kunne jobbe med produksjon hos ett av de store merkene, sier Ola.

Rolf Terje tror Ola absolutt har mulighet til å oppnå drømmen ­– dersom han fortsetter med å tilegne seg kunnskap og ferdigheter, og beholder nysgjerrigheten som har gjort at han endte opp i Haugesund hos Lervik Ur.

Vi gleder oss over å få ha Ola med på laget videre.