Nytt verksted med gamle tradisjoner

22. oktober 2018

Helt siden Lervik Ur for første gang åpnet dørene for nesten 60 år siden, har vi hatt verksted i butikken. I dag har vi fortsatt verksted – og det er oppgradert med spesialisert internasjonal kompetanse og verktøy av ypperste kvalitet.

Nytt verksted med gamle tradisjoner

Helt siden Lervik Ur for første gang åpnet dørene for nesten 60 år siden, har vi hatt verksted i butikken. I dag har vi fortsatt verksted – og det er oppgradert med spesialisert internasjonal kompetanse og verktøy av ypperste kvalitet.
Alred og Antonio konsentrert

Vi hos Lervik Ur liker å tenke at Haugesund er «verdens navle». Mange vil kanskje være uenig i denne påstanden, men vi er faktisk nødt til å tenke slik, for å kunne konkurrere i et spesialisert, internasjonalt marked. Vi må kunne tilby noe spesielt og annerledes. Og det kan vi nå.

Ikke lenger verksted på hvert hjørne

I 1961 ble Lervik Ur åpnet i Haugesund av Urmakermester Rolf W. Lervik og konen Aslaug. I hele Norge var det rundt 400 urmakerforretninger med eget verksted, på dette tidspunktet, og syv av disse lå i Haugesund sentrum. Rolf satt på verkstedet bak i butikken og skrudde, mens Aslaug sto bak disken i butikken.

Inntektene den gang kom fra salget. Verkstedet ga en liten sideinntekt, i tillegg til å være et kvalitetstegn – var det krav om godkjent verksted for å kunne selge visse typer ur.

På 70-tallet kom de elektroniske urene på markedet. Disse klokke gikk helt nøyaktig ,og var billigere å produsere, enn tradisjonelle ur. Dette førte til at mange valgte å kjøpe nytt ur når noe gikk galt, fremfor å reparere den gamle. Konsentreringen av butikker i kjøpesentre ble neste utfordring. Dyr lokaleie og flere ansatte, på grunn av lange åpningstider, gjorde at høyere omsetning var en forutsetning for å overleve. For mange urmakere ble løsningen å ta inn smykker i butikken, og for gullsmedene å ta inn ur.

Disse trendene vannet ut spesialkompetansen. I dag er det under 30 urmakerbutikker igjen i Norge. Et fåtall av disse, har et fullt oppegående verksted med spesialkompetanse og spesialverktøy.

Men der andre har stengt verkstedene sine og mistet kompetanse, har Lervik Ur valgt å oppgradere.

Vår kompetanse – et tilbud til hele landet

Det er ikke lenger gitt at du kan gå til hvilken som helst urmaker butikk for å få utført reparasjoner, eller få service på klokken din. Desto mer avansert eller eksklusivt ur du har på armen, desto vanskeligere kan det være å finne noen som har kompetansen eller utstyret til å hjelpe deg.

Spesielt gjelder dette mekaniske urverk, hvor det over hele verden er mangel på urmakere med kompetanse på slike ur. Kompetanse mangelen fører til lange køer, og følgelig tid hvor du ikke får brukt klokken din.

I 2018 startet den faktiske ombyggingen og innredningen av det nye verkstedet vårt – men vi har brukt mange år på å planlegge. Vi har flyttet deler av verkstedet fra butikken, og opp i etasjen over. Enkelte klokkemerker krever spesialutstyr ved arbeid på deres ur, dette har vi nå investert i. Gjennom nyansettelser har vi også knyttet til oss enda mer spisskompetanse på disse urene.

Vi er svært stolte av å kunne tilby vår spisskompetanse til deg. Uansett hvor du måtte bo i Norge, kan du gjennom vår «Klokkeservice i boks» sende klokken din trygt til oss, for reparasjon og service. Vi har i dag kunder over hele landet, som bruker denne løsningen. Gjennom denne satsingen skal vi bli det verkstedet i Norge, som kan tilby den korteste ventetiden.

Våre urmakere

Hos Lervik Ur ønsker vi å hente inn dyktige urmakere fra det internasjonale markedet. Dette er mennesker med lange utdannelser fra verdens beste urmakerskoler samt videreutdanning fra klokke produsentene. For å kunne få urmakere i verdensklasse til å flytte til Haugesund ,må vi gjøre noe spesielt. For selv om vi mener at Haugesund er «verdens navle», så er ikke dette en forståelse resten av verden har.

Ved å tilby urmakere det beste verktøyet, interessante arbeidsoppgaver. og mulighet for videreutdanning hos produsentene, har vi skapt et miljø av dyktige urmakere med hver sin spesialkompetanse. Dette medfører igjen at Lervik Ur har blitt et sted for erfaringsutveksling og utvikling, hvor også urmakere fra Norden får muligheten til å lære og utvikle seg. I dag har vi syv utdannede urmakere, én lærling og nytt, førsteklasses verktøy: et komplett fullservice verksted – med muligheter for å utføre arbeid ingen andre kan i Norge.

Alreda Almaski

Servicesjef Alreda Almaski (Syria) begynte som urmakerlærling 13 år gammel i Damaskus. Har spesialkompetanse, med kursing fra produsentene, på Rolex, Zenith, Omega og Tag Heuer.

Antonio Dos Santos Alves

Antonio Dos Santos Alves (Frankrike) utdannet ved Urmakerskolen Lycee Edgar Faure i Frankrike. Har tidligere arbeidet som urmaker i Sveits og Portugal. Han har spesialkompetanse på Zenith, Omega og Audemar Piquet. Har kurser fra Sveits, samt jobbet på Zenith-fabrikken i Le Locle.

Ola Søndrål

Ola Søndrål (Hol) er lærling fra den Norske Urmakerskolen på Kongsberg

Rolf Terje Lervik

Rolf Terje Lervik (Haugesund) daglig leder i Lervik Ur, utdannet ved Den norske urmakerskolen på Kongsberg.

Knut Lervik

Knut Lervik (Haugesund) gikk i lære hos sin far, Rolf W. Lervik. Svennebrev ved Den norske urmakerskolen i Oslo.

Vivek Thekke Keerriyahdat

Vivek Thekke Keerriyahdat (India) har arbeidet hos Rolex i Qatar. Han har kurser på de mest avanserte Rolex-urene (blant annet Yachmaster ll og Skydweller) som ingen andre i Norge har.

Magnus Vikene

Magnus Vikene (Karmøy) utdannet ved den Danske Urmakerskolen i Ringsted

Med kompetansen disse menneskene besitter og utstyret vi har investert i, kan Lervik Ur som eneste i Norge ta i mot de mest avanserte Rolex urene, som ellers må sendes til Sveits for service.