• Kommentarer
  13. mai 2017
  Lervik Ur

  Nyhet - Tag Heuer lanserer Tourbillon til en pris ingen andre matcher.

  Lansert på Baselworld i 2016, og først nå har vi fått inn det første eksemplaret. Med denne modellen viser Tag Heuer at de mener alvor når de sier at merket skal være innsteget i luksusverdenen. Aldri før har noen sveitsisk produsent klart å lage en Tourbillon til en pris på kr 159000.-

  Men hva er så en Tourbillon? En Torurbillon er en av de største komplikasjonene  et mekanisk urverk kan være utstyrt med. Oppfunnet og utviklet i 1795 av den kjente franske Mesterurmakeren Abraham-Louis Breguet. På den tiden brukte man lomme ur. Lommeurene lå som regel i en stilling, rett opp og ned i lommen, dermed fikk tyngdekraften innvirkning på gangsystemet.  Ved å utvikle et gangsystem som beveger seg rundt sin egen akse, utjevnet man tyngdekraften, og uret oppnådde en bedre gangnøyaktighet. Dette er imidlertid et komplisert og tidkrevende gangsystem å produsere. Noen stiller også spørsmålstegn med hvorfor det lages til armbåndsur? Armbåndsuret henger på en arm, og har mange forskjellige bevegelser i løpet av en dag.

  Går vi noen år tilbake fantes det ingen Tourbillon under kr 500000.- i utsalgspris. Zenith og Tag Heuer som tilhører samme eier, Louis Vuitton Group, har vært ledende i å utvikle rimeligere alternativer, og nå altså helt ned i kr 159000.-  Kunnskapen hentes nok ifra Zenith fabrikken som er en av få Manufacture merker igjen, som mestrer alle komplikasjonene.

  Vi synes det er spennende at det fortsatt utvikles og forskes på det mekaniske urverket, flere hundre år etter at det ble lansert. Med denne modellen synes vi at Tag Heuer kombinerer gammel teknologi, med en høyst moderne innpakning.