• Kommentarer
  17. september 2013
  Lervik Ur

  Zenith El Primero Flyback Striking 10th - Tribute to Felix Baumgartner

  03_2062_4057_69_R515_2

  Hvem husker ikke det spektakulære hoppet til Felix Baumgartner? Fritt fall fra 39000 meter, brøt lydmuren underveis, og landet trygt på beina - på Moder Jord. En pioner i luftfartshistorien - og på armen hadde han en Zenith El Primero Flyback Striking 10th. Visste du at Roald Amundsen også brukte Zenith ur da han gikk til Sydpolen?Han var så fornøyd med uret, at etter at bragden var utført, bestilte han like godt en til hver av mannskapet sitt. I det historiske arkivet til fabrikken, som går helt tilbake til 1865, finnes ennå originalbrevet, fra Roald Amundsen.

  icon-felix-baumgartner-3Zenith har laget en modell av denne klokken som er en Tribute to Felix Baumgartner. Uret har spesialgravering på baklokket, med Red Bull Stratos Mission logoen gravert.  På mange måter er også klokken en pioner. Urverket El Primero har vært regnet for å være det flotteste Chronograph verket som er laget, helt siden det ble lansert i 1969. Urverket har hele 36000 svingninger i timen, noe som gir en esktra gangnøyaktighet. På denne utgaven har Zenith tatt steget enda et hakk videre, med å lage verdens første mekaniske chronograph med en 10 dels nøyaktighet.For å få til dette har de måttet bruke nye materialvalg. Den store sekundviseren har en utveksling du aldri før har sett. Synes du livet fyker av sted? Inntrykket blir ikke mindre av å se viserne på en Zenith Striking 10th. Fasinerende er et dekkende ord.

  icon-felix-baumgartner-1Hva betyr, og hvilken funksjon har Flyback? Det er en funksjon som er spesialutviklet for flyvere. Bruker du "resetknappen" på en vanlig chronograph, må du ha stoppet klokken først, og da går viserne til null, og blir stående, slik at du igjen kan starte om du ønsker å gjennoppta tidsmålingen. På en Flyback kan du resette viserne mens chronographen går. Da går viserne til null, og starter automatisk å gå igjen. Dette var en funksjon flyverne hadde bruk for da de navigerte, og skulle holde en kurs i et antall minutter og sekunder før de endret kursen. De tapte imidlertid noen sekunder hver gang, da uret måtte stoppes og startes igjen. Derfor Flyback, som er en funksjon, som ikke alle verdens urprodusenter mestrer. Visste du forresten at Zenith er den eneste urprodusenten som har rettighet til å bruke ordet Pilot på sine tallskiver? Mange produsenter har Pilot ur, men kun Zenith kan ha navnet Pilot på tallskiven.

  Stratos modellen er den mest sportslige modellen en finner i Zenith kolleksjonen. Et ur laget for norske forhold. Tøff, klassisk og diameter på hele 45,5 mm. Tallskiven er den historiske fra 1969, med grå, sort og blå "øyne". Vanntett til 100 meter. Vi har etter lang ventetid fått inn en med sort gummirem. Prisen er kr 57700.-

  Gi beskjed om du ønsker deg denne historiske klokken. Husk vi finansierer opptil kr 50000.- rentefritt over 12 måneder med Procard.