Snart er det igjen tide for konfirmasjon. Et av livets første store milepæler, og en stor begivenhet for hele familien.  Konfirmantene er både stolte og forventningsfulle når familie og venner samles om denne viktige dagen.

Hva med å gi en gave som varer? En gave som kan vare livet ut, på samme måte som gode minner.  Alle konfirmanter er forskjellige, med forskjellige interesser og stiluttrykk. Vi har alt fra klassiske ur, sporty klokker som tåler vann, digitale ur og pulsmålere med ulike funksjoner.

Både til gutt og til jente er utvalget rikt, i alle prisklasser. Flotte moteur, eller sveitsiske klassikere med ripefrie glass.

Et av de mest robuste merkene er sveitsiske Victorinox. Mannen bak klokkemerket var selveste Karl Esener, som sørget for at den ikoniske Swiss Army kniven ble gjort tilgjengelig for det sveitsiske forsvaret i 1891. Klokkene fra Victorinox er sporty, hardføre og laget for å tåle det aller meste av utfordringer.

Her i Haugesund er vi også så heldige at vi har klokker med lokal forankring! Designeren Rune Bruvik hadde en drøm, en drøm om å designe sine egne klokker. På en familieferie i 1992 til Genève fikk den da 15 år gamle Bruvik sitt første Swiss Made armbåndsur, og hans lidenskap for fine ur ble vekket til live, noe som til nå har resultert i rekke spennende kolleksjoner av sporty ur.

Pålitelighet, presisjon og innovasjon har helt siden begynnelsen i 1888 vært fundamentet i Certina sin filosofi. Certina er en av de verdensledende aktørene innenfor sitt prissegment, og har med sitt spennende design og solide kvaliteter alltid vært en favoritt hos nordmenn.

Omega er synonymt med sveitsiske kvalitetsur. Ur i nydelige utførelser, båret av selveste James Bond og av astronauter under den første månelandingen. Siden starten i 1848 har Omega vært en av verdens mest anerkjente urprodusenter, som gjennom ny teknologi og spennende design har kommet med stadig nye invasjoner.

TAG Heuer derimot, forbindes av mange med raske biler og Formel 1, en naturlig forbindelse etter fusjonen mellom deleprodusenten Techniques d'Avant Garde og klokkemerket Heuer i 1985. Selv etter at Formel 1 samarbeidet ble avsluttet i 2003 har TAG Heuer opprettholdt sportsprofilen med å hente inn ambassadører som Christiano Ronaldo, Mats Hummels, Tiger Woods, Kimi Räikkönen og Maria Sharapova.

For de som ikke ønsker et klassisk analogt armbåndsur finnes det også mange muligheter. Garmin er en av verdens ledende produsenter av smartklokker og GPS utstyr. Stilige ur som er tilknyttet spennende trenings- og livsstil apper. En favoritt blant aktive ungdommer, som ønsker å bli utfordret av teknologiens mange muligheter.