• Kommentarer
  17. januar 2013
  Lervik Ur

  Omega lanserer nytt antimagnetisk urverk.

  312363_10151323429857211_1398029721_nPå en pressekonferanse idag lanserte Omega sitt nye urverk cal 8508, som kommer på markedet i 2013. Første gang publikum vil få det presentert, er på Baselworld i slutten av April. Dette er verdens første virkelig antimagnetiske urverk, sier stolte representanter fra fabrikken. Urverket er blitt testet på magnetfelt opptil 15000 gaus, og det hadde ingen effekt på gangnøyaktigheten til uret. Helt siden det mekaniske uret ble oppfunnet, har sterke magnetfelt vært en utfordring for produsentene. Det handler om at spirafjæren blir magnetisk, og dermed mister den sin opprinnelige form, da "vindingene" i spiralfjæren tiltrekkes av hverandre. Vanlig problem er at uret enten stopper, eller forter mye. Da snakker vi opptil flere timer i døgnet. Uret får ikke tilbake sin opprinnelige gange uten at spiralfjæren avmagnetiseres. Det hjelper altså ikke å fjerne seg fra magnetfeltet. Fra før har Rolex sin patenterte Parachrom spiralfjær ,som tåler magnetfelt som er opptil 10 ganger sterkere, enn det et vanlig ur gjør.

  Det er imidlertid spennende å se at i vårt århundre , som preges av Apple og andre eletronikkprodusenters utvikling av ny teknologi, så satser urprodusentene store summer på videreutvikling av de mekaniske vidunder.

  Urverket cal 8508 er altså et Co-axial urverk ,som er en viderutvikling av in houseverket til Omega cal 8500.

  Mangler bilder av selve oppfinnelsen, men legger ved en film som viser Parachrom spiralen til Rolex, denne gir deg et bilde av hva det handler om.

  http://youtu.be/1pIl4ygyuwY